Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Prémiové řeznictví Agrofertu zavřelo další dva obchody. Projekt podle firmy nesplnil očekávání

Pražské řeznictví na Vinohradech. Foto: Pražské řeznictví
Pražské řeznictví na Vinohradech. Foto: Pražské řeznictví

Pražské řeznictví, které provozuje firma spadající do holdingu Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše, zavřelo v hlavním městě další dvě pobočky. Na žižkovské Ohradě se jeho automatické dveře naposledy zavřely minulý týden. V ulici Na Poříčí provozovna podle údajů ze živnostenského rejstříku skončila 10. května.

Údaje o pobočkách zmizely i ze stránek Pražského řeznictví. V provozu je už jen provozovna na Vinohradské třídě. „Mohu potvrdit, že k dnešnímu dni jsou uzavřeny prodejny v Holešovicích, na Poříčí a na Ohradě. Prodejna na Vinohradské zůstává otevřena. O dalším osudu provozoven stále jednáme. Jednou z možností je převzetí jiným provozovatelem,“ řekl Deníku N mluvčí skupiny Agrofert Karel Hanzelka.

Projekt prémiového řeznictví podle něj nesplnil očekávání. „Všem dotčeným pracovníkům nabízíme stejnou práci v rámci jiných poboček společnosti PMU, pod kterou síť Pražských řeznictví spadá,“ doplnil Hanzelka.

Pro ředitele maloobchodního výzkumu společnosti GfK Zdeňka Skály je neúspěch prémiového řeznictví na místech s bohatší pražskou klientelou překvapivý. “V Praze takto orientované koncepty s dražším a čerstvějším zbožím obecně fungují. Jako příklad bych uvedl Delmart, který teď otevřel další prodejny,” uvedl Skála. Tato část trhu podle něj v hlavním městě zatím není naplněná. “Na maloobchodním trhu se děje spousta věcí a velmi výrazně se mění. I mainstreamoví hráči sahají po zákazníkovi s vyššími nároky,” řekl Skála.

Otázka, jestli Pražskému řeznictví mohlo uškodit spojení s mateřským holdingem Agrofert

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější