Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nejhorší je, když začnete s cenou příliš nízko. Važte si svého času a know-how, říká spoluzakladatel oblíbené pralinkárny

Majitelé podniku Q-Burger bar si k němu po pandemii přidali i obchod se sladkostmi Pralinqa. Foto: Pralinqa
Majitelé podniku Q-Burger bar si k němu po pandemii přidali i obchod se sladkostmi Pralinqa. Foto: Pralinqa

Mělo to být malé jablonecké bistro s burgery, provozované při stávajícím zaměstnání. Zákazníci to ale viděli jinak. Dvojice manželů ze severu Čech na tento úspěch nedávno navázala výrobou italského gelata a luxusních pralinek, které svým leskem odkazují na místní sklářskou tradici.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

I ve studeném, sychravém a upršeném dni jsou zákazníci schopní si přijít pro zmrzlinu a s deštníkem s ní zase vyrazit ven. „Tohle se může stát jen v Jablonci,“ napíše na sociální sítě prodavačka z krámku z názvem Pralinqa.

Jeho majitelé s výrobou řemeslné zmrzliny začali z pragmatických důvodů. Nechtělo se jim

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Podnikání

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější