Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Hektický předvolební den.“ Piráti po rekordně dlouhém jednání nařkli Pospíšila z porušení dohody

fr
fr

Po neshodách v pražské radě se spory mezi Piráty a Spojenými silami pro Prahu přenesly do zastupitelstva. Piráti si stěžují, že koalice TOP 09 a STAN na zastupitelstvu porušila dohody, když schválila privatizaci městských bytů za původně domluvené ceny. Spojené síly oponují, že o tom zástupci koalice věděli. Vyjádření Pirátů považují za zavádějící.

„Klub Spojených sil pro Prahu v čele se svým předsedou Jiřím Pospíšilem bezprecedentně porušil koaliční mechanismy a programové prohlášení Rady hl. m. Prahy a zároveň také dnešní koaliční dohodu,“ stojí v tiskové zprávě, kterou rozeslali zástupci Pirátské strany během téměř 24hodinového jednání pražského zastupitelstva.

Důvodem bylo, že Pospíšilův klub podpořil společně s opozičními stranami ANO a ODS privatizaci městských bytů na Černém Mostě. Radní pro bydlení Adam Zábranský naopak prosazoval pozastavení privatizace, aby si město nechalo co nejvíce bytů pro dostupné bydlení. Dříve schválená cena je navíc podle něj příliš nízká. V tomto názoru Piráty podpořila i Praha sobě. Spojené síly se však postavily proti a s opozicí hlasovaly pro pokračování prodeje podle původních podmínek.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější