Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nemohu si vážit Babiše a Zemana a bojuji proti jejich hodnotám, říká Dominik Hašek. Vstup do politiky nevylučuje

Dominik Hašek, Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Dominik Hašek, Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

„V našem čele stojí bývalý estébák, který se upsal ďáblu, aby z toho měl osobní prospěch. Tento člověk nám dnes říká, co máme dělat?“ pronesl bývalý hokejista Dominik Hašek na úterním protestu proti jmenování Marie Benešové do čela resortu spravedlnosti. Vítěz z Nagana sklidil potlesk zhruba padesátitisícového davu. Pro mnoho lidí bylo jeho vystoupení překvapivé, on sám však v rozhovoru pro Deník N říká, že se o politiku zajímá dlouhodobě. Nevylučuje ani politické angažmá.

Co vás motivovalo k tomu, vystoupit na demonstraci?

Zajímám se o politiku a společenské dění. Když mi některé věci vadí a je možnost to říct části národa, rád toho využiji. Ne každý má takovou možnost a já si toho vážím. Byl jsem na předchozích dvou demonstracích, takže když mě organizátoři oslovili, rád jsem toho využil.

Bylo to dobré i proto, že jsem si mohl vyzkoušet veřejně mluvit k padesáti tisícům lidí. To je věc, na kterou jsem nebyl zvyklý ani jako hokejista, ani jako podnikatel. V tomto ohledu to byl dobrý trénink a bylo dobré vidět, že to dokážu.

Mluvíte o tom jako o tréninku. Máte nějaké další ambice, třeba politické?

Uvidíme, co bude. Tento a příští rok se chci soustředit především na byznys kolem své značky nápojů, což mě zatím stoprocentně naplňuje. To, co bude za pár let, je otázka. Nic nevylučuji.

Premiér Babiš reagoval na požadavky iniciátora protestů Mikuláše Mináře tím, že řekl, ať si založí politickou stranu nebo hnutí a uchází se o hlasy voličů. Sám se něčemu takovému tedy nebráníte?

Zatím nic takového neplánuji, ale rozhodně něco takového nevylučuji.

Musím se přiznat, že mě trochu překvapilo, že jste vystoupil a že mluvíte o možnosti zapojit se do politiky. Nemám vás úplně zařazeného jako sportovce se zájmem o politiku.

Mě tyto věci zajímají a zajímal jsem se o ně vždycky. Trávím hodinu denně čtením článků

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější