Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Recept na televizní úspěch: čím si soutěž Peče celá země získala národ vepřových výpečků?

Účastníci třetí řady pořadu Peče celá země. Foto: Česká televize
Účastníci třetí řady pořadu Peče celá země. Foto: Česká televize

Po necelých dvou letech se v sobotu 6. ledna na televizní obrazovky vrací zábavní kulinářský pořad Peče celá země. Proč nás baví věnovat deset sobotních večerů amatérskému cukrářskému zápolení o nejlepší rakvičky, svatební koláče nebo „antigravitační dort“?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Míchání čokoládové hmoty, hnětení kynutého těsta, šlehání karamelového krému. A soupeření v pečení báječných dezertů v idylickém prostředí stanové kuchyně v prosluněném jarním parku zámečku Bon Repos.

Kuchyně je vyzdobená kyticemi lučních květin a starodávným kuchařským harampádím, to aby byla zdůrazněna náklonnost k tradici. A soutěžící se utkávají s úsměvem a za neodbytné a prakticky nikdy neutichající poklidné hudby i s občasným neméně útěšným zařváním zámeckého páva v pozadí.

Marné slintání u obrazovky

Letos se krom těchto obvyklých ingrediencí navíc v Peče celá země můžeme těšit na novinky, jako budou „cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo a na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek“.

Kdo by tu nechtěl být, kdo by právě tady nechtěl péct, zdobit a temperovat čokoládu nebo zdobit své nadpozemsky úchvatné dorty? A když už tu nemůžeme být, proč bychom nemohli

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Jídlo a gastronomie

Televize

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější