Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Týden v peněžence: Nový král mezi spořicími účty, triky s pojištěním hypotéky a konec dětské karty

Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Když nemáte novinky, dejte tam něco staršího, řekla si v tomto týdnu jedna z největších tuzemských bank. My jsme pro vás opět zaznamenali i události, které jsou ve světě osobních financí skutečně nové. Projděte si náš pravidelný přehled.

Spořicí účty mají novou jedničku

Hello bank výrazně zvýšila úrok na svém spořicím účtu – z 0,6 na 1,5 % ročně. Sazba platí pro vklady do 300 tisíc korun, případná část nad tento limit se neúročí vůbec. Jinak je dostupná pro každého, spořicí účet si lze založit i samostatně a bez poplatků. Srovnatelná nabídka tu byla naposledy v lednu 2016.

Dvojkou mezi jednoduchými účty bez omezujících podmínek je Banka Creditas, která vklady do 750 tisíc korun úročí 0,8 %, případnou část nad tento limit pak dokonce 1,1 %.

Sberbank nabízí úrok 0,53 % pro vklady do 300 tisíc (vyšší částky úročí méně); je však nutné počítat s poplatkem pět korun za odchozí platbu, pokud směřuje do jiné banky.

ING Bank sice láká nové klienty na dvouprocentní úrok, ale jde jenom o náborovou akci na první půlrok. Standardní sazba účtu ING Konto jinak zůstává 0,5 % do částky 300 tisíc.

Akční nabídka od Wüstenrotu láká na spořicí účet s celkovou sazbou až 1,1 %, pokud si uložíte alespoň 30 tisíc. Je však omezena jen pro nové klienty a platí pouze do 28. února 2019. Základní úrok jinak dosahuje 0,5 %.

Lepší podmínky získáte,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Týden v peněžence

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější