Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zničili jsme našim dětem rodinu. Proto jsou častěji nemocné, psychicky labilnější, méně odolné, proto vymíráme

Ve většině domácností jsme „v první linii“ stále my, ženy. Rodičovství se ale projevuje i na kariéře našich mužů. Ilustrační foto: Juliane Liebermann, Unsplash
Ve většině domácností jsme „v první linii“ stále my, ženy. Rodičovství se ale projevuje i na kariéře našich mužů. Ilustrační foto: Juliane Liebermann, Unsplash

Komentář Radkina Honzáka: Češi jsou na tom tak dobře jako nikdy ve své historii, má to ale i svou odvrácenou stranu mince. Začali jsme sice nenápadně, ale jistě vymírat. Ještě dvě až tři generace a Češi se stanou ve své zemi menšinou. Navíc s mnoha zdravotními problémy.

Většina věd zaměřených na člověka trpí jednostranným přístupem; sociologové neberou v úvahu, že Homo sapiens je živočich, biologové se nezajímají o duši, které se dnes říká mysl, psychologové zanedbávají tělesnou podstatu a navzdory tomu, že emoce jsou primárně tělesné děje, mluví o jejich „tělesnění“, hlasatelé různých morálních imperativů a sociálního inženýrství prosazují neuskutečnitelné ideje a nakonec tomu všemu zakroutí krkem paragrafy právníků.

Český národ dosáhl ekonomické úrovně, o níž se mu ani nesnilo, nejlepších poměrů za celou svou existenci a průvodním jevem tohoto stavu je, že jsme začali sice nenápadně, ale jistě vymírat. Čísla naší populace dorovnávají Bulhaři, Rumuni, Ukrajinci a Moldavané. Ani Slováci v tomto směru nezahálejí. Ještě dvě až tři generace a Češi se stanou ve své zemi menšinou. Navíc s mnoha zdravotními problémy.

Vezmeme-li jako východisko bio-psycho-socio-spirituální přístup, kořeny najdeme ve všech úrovních. Jestliže je ve vodách již tolik hormonů, že ryby mění pohlaví, podívejme se, co dělá hormonální antikoncepce s lidmi. V roce 1995 udělal švýcarský zoolog (vzal lidi jako takové divné živočichy) velmi zajímavý pokus. Rozdal čtyřiceti mladým mužům bavlněná trička, ve kterých měli zůstat navlečeni nonstop dva dny a dvě noci. Protože mladí muži po dvacítce si většinou ještě s nějakými hygienickými standardy nedělají hlavu, nebyl to pro ně  problém. Pak z nich trička stáhl, dal je do škatulí a povolal si čtyřicet mladých žen a každé nechal očuchat šest triček s tím, kterého toho smrďolu by si vzala domů.

Volba žen diktovaná biologicky podmíněným instinktem směřovala k optimalizaci imunity budoucího potomka. Ženy si čichem vybraly imunologicky nejvzdálenější partnery. Tedy pokud byly netknuté chemií. Dítě počaté v takovémto vztahu by mělo velmi bohatý rejstřík svých přirozených obran.

Naopak ty, které užívaly hormonální antikoncepci, vybraly jako partnery nejpodobnější, tedy imunitně nejbližší, a proto z hlediska dítěte zdravotně daleko méně vhodné otce. Otázka se nenabízí, ta se přímo vnucuje: není současný vzestup imunitních poruch částečně podmíněn skutečností, že v uplynulých desetiletích byla pod vlivem hormonální antikoncepce většina žen?

A jak vám voní tanečnice u tyče?

Ale podívejme se také na další stránku a na další vliv antikoncepce. Asi před patnácti roky vyšli badatelé z vědecké bubliny sociální psychologie do zajímavých oblastí, do putyk a barů s tanečnicemi u tyče

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější