Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Do Prahy pozvali Noční vlky bojovníci za svobodu, do Brna spolek, jehož představitel učí české dozorce bojové umění

Akce Nočních vlků na Olšanských hřbitovech. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Akce Nočních vlků na Olšanských hřbitovech. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Brněnskou pietní akci kontroverzních Nočních vlků organizoval spolek, v jehož vedení je instruktor bojových umění, který mimo jiné trénuje české bezpečnostní složky.

V neděli večer se u Ústředního hřbitova v Brně sjely desítky motorkářů z klubu Noční vlci. Ti jsou přímo spojeni s režimem ruského prezidenta Vladimira Putina a někteří jejich členové bojovali i v separatistických republikách na Ukrajině.

Místo pro motorkáře v moravské metropoli zarezervoval spolek NV Europe MC, který je zároveň uvedený i jako organizátor. Organizace vznikla loni a výboru předsedá sympatizant Nočních vlků Marek Radkovič, který akce motorkářů organizoval už v předešlých ročnících.

Sám spolek pak ve svých stanovách uvádí, že propaguje motosport a vzdělává v bezpečnosti motoristického provozu. Kromě toho se ale také věnuje „podpoře, propagaci a rozvoji tradičních evropských hodnot, zejména vlastenectví, křesťanství a rodiny“. Podle stanov chce bojovat proti xenofobii a rozvíjet spolupráci mezi motorkářskými spolky bez ohledu na národnost či náboženství.

Ve spolku NV Europe MC se ale také angažuje i mistr

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruský vliv v ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější