Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jsem utahaný, žezlo převezme někdo jiný, kdo ŘSD posune dál, říká odvolaný šéf Kroupa

Odvolaný generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. Foto: Václav Šálek, ČTK
Odvolaný generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. Foto: Václav Šálek, ČTK

Po necelých pěti letech ve funkci skončil šéf Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa. Jak uvedl v rozhovoru pro Deník N, na odchodu se dohodl s novým ministrem dopravy Vladimírem Kremlíkem (nestraník za ANO). „Teď by měl žezlo převzít někdo, kdo bude ŘSD posunovat dál,“ říká Kroupa a opakuje, že je utahaný.

Jak vám ministr dopravy vysvětlil důvody vašeho odvolání?

Potkali jsme se a ukazoval jsem mu, kam se Ředitelství silnic a dálnic dostalo. Troufám si tvrdit, že i za pana ministra (Dana) Ťoka jsme odvedli kus práce. Bavili jsme se, jak pokračovat dál, ale přiznám se, že už jsem docela utahaný a skoro jsem rád, že se nám podařilo domluvit na tom, že by teď to žezlo měl převzít někdo, kdo by měl ŘSD posunovat dál.

Pan ministr mi dokonce nabídl, že můžu pokračovat dál na ministerstvu dopravy i v nějakých jiných funkcích. Úplně jsem to neuzavřel a nechci říct, že nenastoupím, byť v tuto chvíli úplně necítím, že bych chtěl zůstat ve státní správě. Jsem utahaný a chci se dát dohromady.

S ministrem jste se potkali dnes ráno?

Ano, byla to domluvená schůzka, v rámci které jsme probírali další strategii. Řešili jsme i představy, kam pokračovat dál. Já už jsem signalizoval, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rozhovory

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější