Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Napínavé finále ligy se blíží, jasno není na špici ani na chvostu: jak se vyznat v novém systému

Díky novému systému ligy mají obhájci trofeje z Plzně ještě šanci dohnat čtyřbodový náskok vedoucí Slavie. Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK
Díky novému systému ligy mají obhájci trofeje z Plzně ještě šanci dohnat čtyřbodový náskok vedoucí Slavie. Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Loni by už za současné situace bylo rozhodnuté, že se mistrem stane pražská Slavia a že do druhé ligy spadnou Karviná s Duklou. Vzhledem k novince, jíž je nadstavbová část, není ale letos jasné vůbec nic. Co se bude v příštích týdnech v lize odehrávat?

Zvýšit atraktivnost soutěže i zájem sponzorů a diváků, přidat více atraktivních zápasů, a zvednout tím ceny za televizní práva – to byly hlavní cíle květnové nadstavbové části.

Zdá se, že se je v premiérovém ročníku podaří splnit, protože zatím není rozhodnuto o ničem. Čtyřbodový slávistický náskok v čele ligy mohou plzeňští obhájci titulu v šesti zbývajících kolech zlikvidovat, stejně tak se Karviná s Duklou mohou vymanit ze sestupové pasti. Když ne po skončení první ligy, tak díky další novince – v baráži s druhým, respektive třetím nejlepším celkem druhé ligy.

Poslední kolo základní části, které se celé kvůli regulérnosti hraje v sobotu v jednotný čas od 17 hodin, rozhodne o složení všech tří skupin nadstavbové části. Jak budou vypadat?

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější