Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pirátská europoslankyně chce označit Blažka za ohrožení ústavního pořádku. Posílíme tím kolegy ve vládě, vysvětluje

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová navrhuje stranickým kolegům, aby se postavili proti ministrovi spravedlnosti Pavlu Blažkovi (ODS). Tomu Piráti už delší dobu ve svých debatách vytýkají jeho přístup k vyšetřování brněnské bytové kauzy, v níž jsou stíhaní mimo jiné členové občanských demokratů. Blažek její nařčení odmítá, označil je za kampaň pro volby do Evropského parlamentu.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Nejvyšší orgán České pirátské strany (Celostátní fórum) konstatuje, že setrvání Pavla Blažka ve funkci ministra spravedlnosti ohrožuje ústavní pořádek České republiky i plnění cílů programového prohlášení vlády ČR,“ zní usnesení, o kterém by podle přesvědčení Markéty Gregorové měli Piráti hlasovat.

V důvodové zprávě přiložené k návrhu europoslankyně Gregorová uvedla, že Blažek podle ní využil svého postavení a získal část utajeného

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější