Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

live! Weeknd a Lily-Rose Depp startují s Idolem, podaří se jim zopakovat úspěch Euforie?

Lily-Rose Depp a Weeknd v seriálu Idol. Foto: HBO Max
Lily-Rose Depp a Weeknd v seriálu Idol. Foto: HBO Max

Tuto neděli má na HBO Max premiéru nový seriál Idol od tvůrce kultovní Euforie Sama Levinsona. Podaří se Lily-Rose Depp a Weekndovi v hlavních rolích oslovit diváky? Ohlasy z festivalu v Cannes, kde seriál představil první dvě epizody, jsou spíše rozpačité.

Po světové premiéře na festivalu v Cannes míří k divákům HBO Max nový seriál Idol. Jeho režisérem je tvůrce kultovní Euforie Sam Levinson, hlavní role ztvárnila dcera Vanessy Paradis a Johnnyho Deppa Lily-Rose Depp a zpěvák Weeknd, který je také spolutvůrcem šestidílného seriálu.

Hrdinkou Idolu je právě Lily-Rose Depp v roli vycházející popové hvězdy Jocelyn, která prochází nervovým zhroucením. Zpátky na vrchol by jí mohl pomoci vášnivý vztah s majitelem nočního klubu Tedrosem, ztvárněným právě Weekndem.

Seriál se začal natáčet v listopadu 2021, natáčelo se až do loňského roku, součástí jsou i záběry z Weekndova amerického turné. Weeknd je také autorem soundtracku.

Explicitní sex

První dvě epizody Idol představil před deseti dny na festivalu v Cannes.

Ač tu získal pětiminutové ovace vestoje, reakce prvních diváků na internetu jsou spíše smíšené. Například na agregátoru diváckých i novinářských recenzí Rotten Tomatoes má aktuálně Idol velmi mizerných 25 procent na základě šestnácti recenzí, podobně si vede na konkurenčním Metacriticu.

Ohlasy z Cannes seriál sice chválí za herecké výkony obou hlavních protagonistů, zároveň mu ale vyčítají příliš

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

live!

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější