Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Co ukázali protirežimní vojáci u Bělgorodu: Putin i jeho armáda působí jako nýmandi

Příslušníci Ruského dobrovolnického sboru. Foto: ČTK
Příslušníci Ruského dobrovolnického sboru. Foto: ČTK

Operace ruských protirežimních vojáků v Bělgorodské oblasti a oficiální reakce na ni ukazují, jací jsou ruská armáda a sám Vladimir Putin nýmandi. Důvody vysvětluje v komentáři Ekaterina Kanakova.

V Bělgorodské oblasti se dějí věci, že jo, Vladimire Vladimiroviči? Vy ale zůstáváte naprosto klidný. Copak je to poprvé, co tam něco bouchlo? Kdyby se něco stalo na Rubljovce mezi sídly oligarchů, zasáhl byste okamžitě. Ale tady jde všechno podle plánu, na obranu Bělgorodské oblasti byly vyčleněny peníze, celých 10 miliard rublů, takže není důvod k obavám.

Navíc tam poslali generálplukovníka Lapina. Ten se už proslavil svými „hrdinskými činy“ u Charkova, ale zjevně mu ta ostuda nestačila, a tak se rozhodl předvést své „velitelské schopnosti“ ve stylu kadyrovských tiktokerů. Video: prázdná ulice, řvoucí Lapin v uniformě a zvuky techniky. Copak že nepomohly protitankové „dračí zuby“? Nebo vás nenapadlo, že legie Svoboda Ruska a Ruský dobrovolnický sbor je prostě objedou a vyvěsí na ruském území bílomodrobílou vlajku?

Myslím, že je třeba Bělgorodce uklidnit. „Všechno to jsou fake news, nikdo na vás nezaútočil, ostřelujete se sami a vůbec, je to vaše chyba, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Jak přemýšlí Putinovo Rusko

Ruská válka na Ukrajině

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější