Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Černochová se znovu sešla se šéfem vojenské nemocnice, kterého se chtěla zbavit. Do špitálu poslala kontrolu

Podle ministryně obrany Jany Černochové OSN ztrácí roli mírotvůrce. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Podle ministryně obrany Jany Černochové OSN ztrácí roli mírotvůrce. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se podle zjištění Deníku N opět sešla s ředitelem Ústřední vojenské nemocnice Miroslavem Zavoralem. Stalo se tak poté, co ho na předchozí schůzce podle Českého rozhlasu požádala o odchod z funkce. Kromě toho prováděl rezort v nemocnici kontrolu, ta ale žádné nesrovnalosti nenašla.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Poté co se ministryně Černochová vrátila ze Spojených států amerických, kde podepsala smlouvu o obranné spolupráci, zamířila ve středu na vládu. Kromě schválení nákupu pásových bojových vozidel pěchoty za téměř šedesát miliard korun došlo krátce také na téma odchodu šéfa Ústřední vojenské nemocnice.

Jak popsal Český rozhlas, šéfka rezortu usiluje o odchod Miroslava Zavorala z funkce ředitele. Černochová podle dvou zdrojů z jednání Fialova kabinetu krátce zmínila, že Zavoralův odchod měl být dobrovolný.

Tuto verzi nicméně odmítají lidé blízcí řediteli nemocnice. Ti pod podmínkou anonymity potvrdili, že Černochová Zavoralovi minulý týden řekla, že by měl na funkci rezignovat. Šéf nemocnice na to odmítl přistoupit.

Deník N nyní zjistil, že ve čtvrtek, tedy den po jednání vlády, se mezi Černochovou a Zavoralem odehrála na ministerstvu obrany další schůzka. Černochová

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější