Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Notes: Kdo protlačí Klause jr. do Sněmovny, mlčení jehňátek a pláč jazyka českého

Polštářek, který oceníte zejména při čtení Deníku N. Foto: Libor Stejskal, Deník N
Polštářek, který oceníte zejména při čtení Deníku N. Foto: Libor Stejskal, Deník N

Čtyři dny volna za námi, teď čtyři vyplněné prací. Takhle by to šlo, ne? No nic, raději se podívejme, jak se nám ten „krátký“ pracovní týden rozjíždí.

Z úterních událostí, zjištění a komentářů vybíral Libor Stejskal

Dostanou Novinky.cz Klausovu stranu do parlamentu? Žádný politik v této zemi (tedy kromě Miloše Zemana, ale to je přeci jen vzhledem k jeho ústavní funkci něco jiného) nemá svůj pravidelný komentář v některém z celostátních médií. A to dokonce ani premiér Babiš, u nějž by to nakonec v případě jeho MfD, LN či Rádia Impuls asi ani nepřekvapilo. Václav Klaus mladší sice není prezident ani žádnou stanici či noviny nevlastní, nejsledovanější tuzemský server Novinky.cz mu ale každý týden poskytuje prostor, kam si může psát, co chce. Jak toho politik, který nedávno ohlásil založení nové strany, s níž se chce dostat do Sněmovny, využívá, zmapoval Jan Moláček.

Komu (ne)vadí, že poslanec dostal pár ran pěstí? Také vás napadlo, proč naši nejvyšší ústavní činitelů mlčí k napadení poslance Dominika Ferriho, byť to podle všeho vypadá, že šlo o útok s politickým a rasovým podtextem? Když se něco podobného stane na západ od nás, reaguje zpravidla celá politická scéna, všiml si kolega Jan Kudláček.

O hrozbě útoků na křesťanské kostely vláda věděla. K sérii atentátů na Šrí Lance se přihlásila teroristická organizace Islámský stát, zatím ale neexistují důkazy, že je jejich skutečným pachatelem. Mezitím vychází najevo, že tamní

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější