Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nová naděje pro rodiče zmizelé Madeleine: policie po 16 letech prohledává přehradu, Němci mají podezřelého

Plakát s tehdy tříletou Madeleine McCann zvanou Maddie, která zmizela v květnu 2007 v Portugalsku. Od té doby je stále nezvěstná. Foto: PA Images via Reuters
Plakát s tehdy tříletou Madeleine McCann zvanou Maddie, která zmizela v květnu 2007 v Portugalsku. Od té doby je stále nezvěstná. Foto: PA Images via Reuters

Policie v souvislosti s případem již šestnáct let nezvěstné Madeleine McCann už třetí den prohledává přehradu v Portugalsku. Oblast se nachází asi 50 kilometrů od prázdninového rezortu, ze kterého v roce 2007 za stále neznámých okolností zmizela. Na odhalení se ale dosud čeká.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Policejní akce, která by mohla přinést průlom v šestnáct let starém případu zmizení tehdy tříleté Britky Madeleine McCann, se koná na popud německé policie. Ta od roku 2020 podezírá svého občana z její vraždy. Okolnosti jednoho z nejznámějších případů zmizení dítěte v Evropě jsou i po mnoha letech nejasné.

Jde o první formální vývoj v tomto známém případu za posledních několik let. Portugalská, britská a německá policie na nalezení Madeleine pracují od května 2007, kdy beze stopy zmizela z pronajatého prázdninového bytu v portugalské oblasti Algarve. Tam byla s rodiči a mladšími sourozenci na dovolené.

Policie v aktuálním pátrání bude

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Británie

Jižní Evropa

Německo

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější