Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Útok na Feriho oficiálně neodsoudil nikdo z nejvyšších ústavních činitelů. V zahraničí bývá situace jiná

Řezná rána na zádech poslance za TOP 09 Dominika Feriho po útoku na Uherskohradišťsku. Foto: Twitter Dominika Feriho
Řezná rána na zádech poslance za TOP 09 Dominika Feriho po útoku na Uherskohradišťsku. Foto: Twitter Dominika Feriho

Už dva dny uplynuly od napadení poslance Dominika Feriho v Boršicích na Uherskohradišťsku, ale čtyři nejvyšší ústavní činitelé dosud k incidentu nevydali žádné oficiální prohlášení. V zahraničí přitom politici v podobných případech obvykle promptně reagují.

Premiér Andrej Babiš na Twitteru o velikonočním víkendu zveřejnil gratulaci nově zvolenému ukrajinskému prezidentovi a vyjádřil smutek nad teroristickými útoky na Šrí Lance.

K útoku na Feriho byl na jeho twitterovém účtu pouze připnutý odkaz na článek Blesku. V něm Babiš v reakci na dotaz deníku napadení odsuzuje. „Přeji panu Ferimu brzké uzdravení. Je mi líto, co se mu stalo, rasistické útoky a nadávky jsou nepřípustné a nesmíme je tolerovat,“ uvedl premiér pro Blesk Zprávy.

Úvod twitterového profilu premiéra Andreje Babiše dva dny po útoku na poslance Dominka Feriho. Vyjádření k útoku chybí, v účtu je jen připnutý odkaz na článek Blesku.

Na Facebooku se na Babišově profilu píše: „Čau lidi, na Velikonoce jsem si odjel na chvilku odpočinout do Maroka,“ v předchozím postu premiér odsuzuje útok na Šrí Lance a vyjadřuje soucit s oběťmi.

Vyjádření k útoku není ani na stránce Úřadu vlády, ani na jejích účtech na sociálních sítích.

Na útok dosud nereagovali ani

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Dominik Feri

Česko, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější