Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Přikázal to Mynář.“ Hrad Nejedlému umožnil přístup k tajným informacím

Ilustrace: Petr Polák
Ilustrace: Petr Polák

Externí poradce bývalého prezidenta Martin Nejedlý se mohl během své desetileté mise na Hradě seznamovat s utajovanými dokumenty, umožnila mu to přímo Kancelář prezidenta republiky. Nejedlý si tak mohl číst podle zjištění Deníku N a Respektu neveřejné zprávy, které ministerstva nebo bezpečnostní a obranné instituce posílaly Miloši Zemanovi.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jen málo lidí na Hradě v éře Miloše Zemana bylo tak dobře informováno jako externí poradce Martin Nejedlý. Kromě toho, že chodil na klíčové porady, doprovázel prezidenta na zahraniční cesty nebo se účastnil jednání s cizími státníky, měl i přístup k některým utajovaným informacím – například

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Zemanovo finále

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější