Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Proč máme tak drahé jídlo

Odpovědnost za růst cen potravin si mezi sebou přehazují zemědělci, potravináři i obchodníci. Ilustrace: Deník N
Odpovědnost za růst cen potravin si mezi sebou přehazují zemědělci, potravináři i obchodníci. Ilustrace: Deník N

Jídlo v českých obchodech zdražuje rychleji než ve většině zemí Evropské unie. Vysoké ceny už proto prověřuje ministerstvo zemědělství i antimonopolní úřad. Proč se u nás výlet do supermarketu změnil v hodinu stresu? Podívali jsme se na data. O drahých českých potravinách mluvíme v podcastu s ekonomickým redaktorem Deníku N Janem Úšelou.

Nové epizody Studia N najdete každý všední den odpoledne na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a dalších. Sledovat nás můžete také na Instagramu.

Zveme vás na křest novinky v naší Edici N, knihy Orgány nepatří do nebe. Ten se koná v úterý 3. října od 19 hodin se v Knihovně Václava Havla, kde při té příležitosti proběhne i debata, jejímiž hosty budou transplantační chirurg Jiří Froněk, transplantovaný trenér české reprezentace v thajském boxu Jiří Mejstřík a autorka knihy Renata Kalenská. Večerem bude provázet Petra Procházková.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Energie

Inflace

Jídlo a gastronomie

Studio N

Zemědělství

Česko, Ekonomika, Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější