Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Recepty na ochucenou vodu? Sociální sítě zaplavil WaterTok

Jak dodržovat pitný režim. Foto: Bluewater Sweden on Unsplash
Jak dodržovat pitný režim. Foto: Bluewater Sweden on Unsplash

Pokud vám dělá problémy dodržovat pitný režim, mohl by vám pomoci nový trend – WaterTok, který se na TikToku stal virálním. Pomoci vypít více vody má její ochucení nebo designová lahev, se kterou budete chtít být vidět. Je ale pití velkého množství vody vůbec zdravé?

Video nejčastěji vypadá tak, že mladá dívka nasype do sklenice ochucený prášek, přidá led (který musí ťukat o stěny sklenice), zalije balenou vodou, esteticky se napije, připíše hashtag #WaterTok a recept na ochucenou vodu zveřejní na TikToku. A z obyčejného pití vody je trendová záležitost. Tedy alespoň v USA, odkud „novinka“ s pitím ochucené vody nejspíš přišla.

Že je tento „recept“ a video banální? Možná, ale na sociální síti se z této činnosti stal trend, který má už přes 220 milionů zhlédnutí.

Že je správná hydratace důležitá, ví nejspíš každý, ne každý je ale schopen dostatečný přísun tekutin dodržovat. Lidé na TikToku proto radí vylepšit si vodu tak, abyste na ni měli chuť, ale zároveň se vyhnuli přeslazeným limonádám.

Populární je ochucování prášky bez cukru, sirupy, čerstvým ovocem nebo zeleninou. Nejlépe plátky citronu, okurky, jahod či bylinkami. Mezi nejznámější „recepty na vodu“ ale patří také méně tradiční chutě – slaný karamel, cukrová vata, svatební

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sociální sítě

V tomto okamžiku nejčtenější