Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Policie řešila, jak Pavla ochránit při vyjížďkách na motorce. Pronajala si dva stroje BMW

Petr Pavel si rád vyjede na motorce, nevzdal se toho ani po zvolení do úřadu. Foto: ČTK
Petr Pavel si rád vyjede na motorce, nevzdal se toho ani po zvolení do úřadu. Foto: ČTK

Policejní ochranka musela vyřešit, jak zajistit bezpečnost prezidentu Petru Pavlovi, který i po svém zvolení rád vyráží na vyjížďky na motorce. Proto policejní prezidium pro bodyguardy pronajalo dva motocykly BMW, za které v následujících šesti měsících zaplatí 144 tisíc s DPH. Prezidium počítá s tím, že po skončení pronájmu stroje koupí.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vyjížďky na motorce jsou pro prezidenta Petra Pavla velkým koníčkem, kterého se nechce vzdát ani po svém nástupu do úřadu.

„Pokud mohl prezident Klaus jezdit na lyžích po sjezdovkách, proč by nemohl prezident Pavel jezdit na motorce po silnicích,“ řekl Pavel koncem ledna.

S tímto prezidentovým přáním se ale musela vypořádat jeho ochranka, jejíž někdejší šéf Martin Baláž už v době voleb pro Blesk hovořil o tom, že „by generálovo přání mohlo být splnitelné“.

Netrvalo dlouho a Pavel se začátkem března objevil na motorce třeba v pražských Letňanech, kde zahájil motorkářský veletrh Motocykl Praha. Společně s ním na akci přijela na motorkách i jeho ochranka. Jak zjistil Deník N

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Petr Pavel

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější