Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zmatek na Twitteru: ověření identity dostane ten, kdo si ho koupí, zdarma ho získali i ti, kteří ho nechtějí

Elonu Muskovi se podařila nečekaná věc - uživatelé se na Twitteru distancují od modré značky, která stojí osm dolarů měsíčně a oni ji dostali zadarmo. Foto: STR/NurPhoto, Reuters
Elonu Muskovi se podařila nečekaná věc – uživatelé se na Twitteru distancují od modré značky, která stojí osm dolarů měsíčně a oni ji dostali zadarmo. Foto: STR/NurPhoto, Reuters

Mít modrou „fajfku“ u svého twitterového účtu bylo dříve žádoucí potvrzení toho, že člověk je na síti tím, za koho se vydává. Po několika protichůdných změnách z posledních dní z ní Twitter Elona Muska udělal placený znak, který teď odmítají i někteří z lidí, jimž je Twitter nejprve vzal a poté vrátil zadarmo.

Mnoha lidem se během víkendu vrátila modrá značka, kterou jim krátce předtím Twitter odebral, protože za ni neplatili. Někteří ji dostali i přesto, že už jsou po smrti.

„Já ji nechci, zase si ji vezměte zpátky,“ odmítají mnozí, mezi nimi například slovutný basketbalista LeBron James nebo spisovatel Stephen King, kteří už dříve veřejně deklarovali, že za ni nebudou platit.

„Můj twitterový účet říká, že jsem si předplatil Twitter Blue. Nepředplatil. Můj twitterový účet říká, že jsem jim dal své telefonní číslo. Nedal,“ píše King, jeden z nejslavnějších spisovatelů současnosti.

„Nemáte zač, namaste,“ reagoval Musk, který podle svých slov „osobně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sociální sítě

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější