Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Anketa: Jaká byla Balašova krátká éra a co musí udělat nový ministr?

Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Ministerstvo školství bude mít po necelém roce opět nového šéfa. Vladimíra Balaše, který včera oznámil odchod, nejspíše vystřídá Mikuláš Bek. Oslovení ředitelé škol a zástupci školských organizací hodnotí, co za sebou nechal končící ministr a na co by se měl soustředit jeho nástupce.

Účastníkům ankety jsme položili tyto dvě otázky:

  • 1) Jak hodnotíte éru Vladimíra Balaše?
  • 2) Jaké jsou hlavní úkoly pro nového ministra?

Renata Schejbalová, předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií

1) Vzhledem k tomu, jak krátké bylo, si myslím, že není moc co hodnotit ani pozitivně, ani negativně. Je nešťastné, že se ministr mění opět po tak krátké době.

2) Jeho nástupce bude čekat především urychlení elektronizace přijímacího řízení a dokončení revizí rámcových vzdělávacích programů.

Luboš Zajíc, prezident Asociace ředitelů základních škol

1) Za tu krátkou dobu neměl moc příležitostí se nějakým způsobem projevit. Díky tomu, že ministerstvo funguje tak, jak funguje, procesy jedou dál. Otázka je, jestli to mohlo, nebo nemohlo být rychlejší, ale to těžko posoudíme.

2) Před novým ministrem je celá řada úkolů. Jednak je to

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

info@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Školství

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější