Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Drancování, vykořisťování, genocida… Rusko dělá, co může, aby světu vnutilo, že vše zlé přišlo ze Západu. Neskákejme mu na to

Pryč s prohnilým Západem. Rusko je tu, aby světu jako vždy v minulosti nabídlo světlé zítřky. Ilustrace: Adobe Stock
Pryč s prohnilým Západem. Rusko je tu, aby světu jako vždy v minulosti nabídlo světlé zítřky. Ilustrace: Adobe Stock

Komentář Michaela Romancova: Je třeba změnit světový řád, západní dominance nepřinesla světu nic dobrého, zaznívá z Ruska. Výčet toho, na čem Západ nese vinu, je dlouhý a většina položek z něj je historicky nepopiratelná. A není ani tak důležité, že Východ včetně ruského impéria se vůči jiným zemím a národům často choval neméně krutě. Rozdíl je v tom, že na Západě se už začalo s reflexí temných stránek historie, zatímco z Ruska je zatím jen slyšet obviňování druhých. A mnozí nejen tam na to bohužel slyší.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“ většina z nás chápe jako výzvu ke studiu, které se časem zhodnotí. Optimálně se tak stane v situaci, kterou jsme si v mládí nedovedli představit, ale život nás před ni postaví. Vzdělání je právem považováno za jednu z osobně i společensky nejvýnosnějších investic, ale vzhledem k dynamice proměny světa se s nemenší intenzitou proměňují i relevance a pravdivost poznatků, které ve škole získáme.

Zatímco některé

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Rusko

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější