Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Co se vyřešilo zatykačem na Putina. A žebříček hysterických reakcí ruských „vlastenců“

Si a Putin na konci tiskové konference na závěr Siovy návštěvy Kremlu. 21. března 2023. Foto: kremlin.ru
Si a Putin na konci tiskové konference na závěr Siovy návštěvy Kremlu. 21. března 2023. Foto: kremlin.ru

Vydání zatykače na ruského prezidenta Vladimira Putina dále zkomplikovalo jeho pozici. Ekaterina Kanakova ve svém komentáři vysvětluje čím. Zároveň sestavila žebříček hysterických reakcí ruských „vlastenců“ a propagandistů.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Chudáci zajíci,“ pomyslela jsem si sarkasticky, když jsem se dozvěděla, že Mezinárodní trestní tribunál zabil tři z nich jednou ranou:

1. Vydáním zatykače na Vladimira Putina položil Mezinárodní trestní tribunál věnec na hrob jeho pověsti. Pokud i předtím byl opovrhovaný a vnímaný jako prezident země, která plodí terorismus, nyní už je to oficiální. A přestaňme mluvit o imunitě hlavy státu, Putin se nikam mimo svůj bunkr nechystal. Maximum, co si může dovolit, je okružní jízda Ruskem v obrněném vlaku. Dokonce i Arménie slíbila, že ho při první příležitosti zatkne. Namítnete: „A co cesta do Mariupolu a na Krym?“ Moje úvaha je v podstatě jednoduchá – pokud se objeví zpráva, že Putin někam na skok odjel, buď to není Putin, nebo je to jen na skok, neboť mu přeskočilo.

2. Zatykač na Putina usměrnil Si Ťin-pchinga. Myslím si, že po roce totální války se Západ obává Číny víc než Ruska. To už prohrálo a je zranitelné, což znamená, že hlavní problém je rozšiřování čínského vlivu na světové scéně. Logika je jednoduchá: pokud Čína chce, aby v čele Ruska stál Putin, pak je třeba Putina odstranit. A zatykač přišel ve správný čas. Si v této situaci přiletěl do Moskvy, majetnicky se prošel Kremlem a

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Jak přemýšlí Putinovo Rusko

Ruská válka na Ukrajině

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější