Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jurečkův recept na důchodovou reformu se rýsuje. Víme, jaké návrhy předloží opozici

Foto: ČTK
Foto: ČTK

Kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) bude s opozicí řešit, jak by se mohly změnit běžné valorizace penzí. Důchody totiž v současnosti rostou rychlejším tempem než mzdy, to by se mohlo v budoucnu změnit. Deník N zjistil, jaká konkrétní opatření chce ministr práce a sociálních věcí předložit. Růst penzí by mohl zpomalit již od příštího roku.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) zatím probíhající jednání nechce komentovat. „Začal jsem jednat se zástupci opozice, v příštích dnech budu jednat s kolegy z SPD i zástupci odborů a zaměstnavatelů,“ řekl Jurečka neurčitě na páteční tiskové konferenci. Na jednání nicméně přichází s konkrétním plánem, na kterém se shoduje s představiteli stran koalice.

Ministerstvo chystá dvě podstatné

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Důchody

Veřejné finance

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější