Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Moje sebevědomí čiší z rapu. Nedotknutelná se cítím, jen když jsem na pódiu, vzkazuje z aktuálního turné Annet X

Annet X. Foto: Annet X
Annet X. Foto: Annet X

Na pódium vstupuje česká zpěvačka, hudebnice a rapperka ruského původu Aneta Charitonova známá pod uměleckým jménem Annet X. Třiadvacetiletá umělkyně ztělesňuje dětské sny o cestě na vrchol. Jak se jí daří během turné Champion Sound?

V osmi letech napsala první text a rozjela lifestylový blog, v jedenácti točila videa a stala se oblíbenou youtuberkou, na konci základní školy se setkala se zpěvákem Benem Cristovaem a vydala se vstříc hudební dráze, na které se brzy stala jednou z nejuznávanějších rapperek Česka.

Se svým debutem Až budu velká, chci být Aneta Charitonova hudebnice získala před rokem cenu české hudební kritiky Apollo za Album roku a s klipem skladby Bylo nebylo hudební ocenění Anděl za Videoklip roku.

Hravý název debutu pochází z knížky povolání, kterou si hudebnice jako malá listovala. Do volného řádku na konci knihy mělo dítě napsat, jaké povolání chce v životě dělat, a Aneta, která tenkrát ještě neuměla číst, jen se podepsat, nevědomky vtiskla svůj osud na poslední list.

Vzhůru na turné

Annet X pracuje teprve na druhém albu a už představuje vzor mladé generace žen. A ukazuje, že dnešní žena se může stát respektovaným, vůdčím hlasem i v maskulinním prostředí rapu, aniž by přišla o křehkost a zranitelnost ženství.

V rozhovoru se dočtete:

  • O úskalích spojených se snahou vydobýt si respekt v začátcích hudební kariéry.
  • O stalkingu, šikaně a pocitech z maskulinního prostředí rapu.
  • O víře a seriálu, ve kterém si zahrála hlavní roli.

Annet X aktuálně jede turné Champion Sound Tour po Česku. Minulý týden startovala v Praze a v Českých Budějovicích, ve středu 22. března pokračuje v Olomouci a dále v Ostravě, Hradci Králové a Ústí nad Labem.

V osmi letech jste začala psát blog a v jedenácti jste se stala youtuberkou. Stále jste na YouTube aktivní?

Zrovna před pár dny jsem se po šesti letech na YouTube vrátila, přidala vlog a samotnou mě překvapilo, kolik lidí mi napsalo, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hudba

Rozhovory

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější