Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

SPD ztrácí i podle dalšího průzkumu. Hnutí ANO naopak drží jasné vedení

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

ANO by v únoru vyhrálo sněmovní volby. Babišovo hnutí má velmi silnou pozici na čele, výrazně ale neroste. Vládní strany si v součtu drží stabilní postavení, podporu ale ztrácí SPD Tomia Okamury. Popisujeme, co ukazuje volební model agentury Median.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Sněmovní volby by v únoru podle volebního modelu agentury Median vyhrálo hnutí ANO. Uskupení předsedy Andreje Babiše by volilo 32 procent lidí. Zisk hnutí ANO je tak o něco vyšší, než když výzkumníci stejné agentury sledovali podporu pro jednotlivé strany naposledy – konkrétně v říjnu.

Nicméně růst je oproti tomuto období minimální, ANO posílilo pouze o půl procentního bodu. Největší favorit voleb podle agentury Median tak zůstává i po delším období prakticky na svém, byť z dlouhodobého pohledu mírně posiluje.

Data ukazují, že další růst hnutí ANO byl na přelomu února a března, kdy

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Průzkum veřejného mínění

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější