Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Rezervační systém na očkování proti covidu bude mít na starosti zadlužená slovenská firma

Rezervační systém například na očkování proti covidu bude provozovat nová firma. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Rezervační systém například na očkování proti covidu bude provozovat nová firma. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Rezervační systém, přes který se lidé objednávají na očkování či testování na covid-19, bude od dubna spravovat slovenská společnost Garsius. Firma se potýká s ekonomickými problémy, podle jejího majitele to však není překážka.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Kromě Garsiusu se do tendru ministerstva zdravotnictví přihlásil už jen stávající provozovatel Centrálního rezervačního systému, ostravská firma Reservatic.

Slovenská společnost zvítězila díky tomu, že nabídla nižší cenu. Zatímco dosavadní dodavatel požadoval měsíčně 873 tisíc korun, konkurent v soutěži 523 tisíc. Za své služby může od českého státu inkasovat během čtyř let až 50 milionů (kromě měsíčního paušálu může jít i o další ad hoc práce).

Vítězná firma se podle zjištění Deníku N potýká s ekonomickými problémy. V roce 2021 její ztráta činila

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější