Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Nemáme zájem.“ Pavlův tým odmítl od Ovčáčka převzít twitterový účet prezidentova mluvčího

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Twitterový účet prezidentova mluvčího, který má přes sto tisíc sledujících, nejspíš zůstane Jiřímu Ovčáčkovi. Tým nové hlavy státu říká, že o něj nestojí a chce se od minulosti odstřihnout i na sociálních sítích.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

V zahraničí si mluvčí institucí či politiků běžně předávají účty na sociálních sítích, a to i v případech, že jsou s nimi spojené negativní zkušenosti. Typickým příkladem je twitterový účet amerického prezidenta nazvaný @potus, který po republikánovi Donaldu Trumpovi převzal demokrat Joe Biden. Nový český prezident Petr Pavel na takovou tradici nenaváže. Podle informací Deníku N účet s praktickým názvem @PREZIDENTmluvci nový tým Pražského hradu nepřevezme a chce

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Petr Pavel

Volby prezidenta ČR

Zemanovo finále

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější