Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Prodejte nám svoje léky, nabízela firma nelegální spolupráci lékárnám

Ilustrační snímek: Profimedia
Ilustrační snímek: Profimedia

Z některých lékáren se každoročně ztrácejí léčiva za desítky milionů korun. Za to dostávají od lékového úřadu vysoké sankce. Deník N nyní zjistil, že jednou z pokutovaných firem je společnost, která lékárnám rozesílala nabídku na nelegální odkupy léků. Její majitel vlastní i další lékárny, které mají ambici stát se silným hráčem na trhu.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Některé lékárny dostaly před časem nabídku, jak si finančně přilepšit. Léky, které odebraly od distributora pro své pacienty, měly přeprodávat firmě KS-Apatyka, jež by si pro ně jezdila.

„Jsme česká společnost KS-Apatyka, s. r. o. Naše společnost se stala významným odběratelem jak primárních, tak sekundárních prodejců léků. (…) Náš úspěch je založen zejména na nabídce největšího portfolia léků na trhu, kde máme zájem o spolupráci, pravidelné svozy. (…) Proto oslovujeme Vás jako možného obchodního partnera, kde bychom měli zájem o výkup položek. V případě zájmu Vám pošleme objednávku s navrhovanými výkupními cenami,“ nabízela firma lékárnám.

Deníku N poskytla znění e-mailu lékárnice, která nabídku od této společnosti dostala v roce 2017.

„Velmi mě to zarazilo. Nemohu přece přeprodávat léky, určené pacientům, jiné firmě, která

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější