Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Válek uvažuje, že zruší psychiatrickou nemocnici v Lounech. Její vedení o tom nic neví

Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Ministerstvo zdravotnictví uvažuje o tom, že uzavře Dětskou psychiatrickou nemocnici v Lounech a její pacienty přesune do nově vznikajícího soukromého subjektu. „Jedna z variant je, že ji zrušíme úplně a děti přesuneme do Centra duševní rehabilitace v Berouně, tedy do nových a lepších prostor,“ řekl Deníku N ministr Vlastimil Válek (TOP 09). Ředitelka lounské nemocnice ale o takovém záměru nic neví.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Dětská psychiatrická nemocnice v Lounech je v nevyhovujícím stavu. Server iRozhlas.cz loni v prosinci v sérii reportáží popsal, že prostory nemocnice jsou zchátralé a někteří rodiče si stěžovali na nedůstojné podmínky, ve kterých se děti léčí.

Kvůli nedostatku lůžek a zdravotníků má lounská psychiatrie často vyhlášený stop stav. Musí tak často odmítat i děti, které se například pokusily o sebevraždu nebo mají jiné vážné psychické problémy.

Ministr zdravotnictví nyní uvažuje o tom, že tuto nemocnici uzavře. „Louny jsou katastrofa, tam hledám řešení. Není tam špatný personál, ten za to nemůže. Ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější