Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vondrák odchází z ANO, hejtmanem chce zůstat. Měl by to sám vzdát, radí Havlíček

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák je stále členem krajského zastupitelského hnutí ANO, nyní už ale jako nestraník. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák je stále členem krajského zastupitelského hnutí ANO, nyní už ale jako nestraník. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák opustil hnutí ANO. Hejtmanem chce nicméně zůstat až do konce volebního období na podzim 2024. Do jiné strany teď přestoupit nechce. Jeho vstup vylučuje i moravskoslezská ODS.

O Vondrákově osudu mělo dnes jednat krajské předsednictvo hnutí. Hejtman však už na jednání podle svých slov sám přišel s návrhem, že z hnutí ANO vystoupí.

„Šel jsem tam s tím, že chci tu situaci uklidnit a sám složím členství v hnutí,“ řekl Deníku N. „To jednání bylo velmi slušné, já jsem všem poděkoval. Nechtěl jsem vystavovat své kolegy dalšímu nátlaku z vedení hnutí,“ dodal.

Vondrák, který je dlouhodobým kritikem poměrů v hnutí a v prezidentské volbě podpořil proti jeho šéfovi Andreji Babišovi Petra Pavla, už před čtrnácti dny na jednání předsednictva celého hnutí rezignoval na funkci místopředsedy. V úterý pak na jednání poslaneckého klubu odešel i z něj.

Hejtmanem Moravskoslezského kraje chce ale zůstat až do konce mandátu, který mu vyprší na podzim roku 2024.

„Nezaznamenal jsem, že by s tím někdo nesouhlasil, musím to ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější