Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Youtuber Špaček v patách prezidenta. „Vybral jsem si ho pro komunikaci s mladými,“ říká Pavel

Youtuber Jan Špaček, který byl součástí prezidentské delegace při cestě na Ústecko. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Youtuber Jan Špaček, který byl součástí prezidentské delegace při cestě na Ústecko. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Na čtvrteční návštěvě Ústecka byl s prezidentskou delegací také youtuber Jan Špaček. Petr Pavel o něm posléze prohlásil, že si jej vybral, aby mu pomáhal s komunikací obsahu k mladým. Špaček Deníku N řekl, že nabídku spolupráce nedostal. Podle budoucí kancléřky Jany Vohralíkové neměl influencer při výjezdu „žádnou roli“. Pavlův tým už dříve avizoval, že by chtěl na komunikaci s mladými spolupracovat s influencery. Kdo přesně bude pozici „mluvčího pro mladé“ zastávat, je prý ale stále v řešení.

Youtuber Jan Špaček, který vešel ve známost svým osobitým pořadem Fabulace Jana Špačka, doprovázel Pavla ve čtvrtek na jeho výjezdu po Ústeckém kraji.

Při návštěvě Šluknova a České Kamenice se pohyboval mezi novináři. Po každé zastávce nasedl youtuber do jednoho z přistavených vozů prezidentské delegace a například během Pavlova jednání za zavřenými dveřmi na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem trávil čas po boku členů prezidentova týmu.

Nejvýrazněji na sebe Špaček upozornil v závěru besedy se studenty, kterou moderoval rektor univerzity Martin Balej. Jeden z posledních dotazů diskuse věnoval právě Špačkovi, který se zvoleného prezidenta „odlehčeně“ dotázal, jaký herec by jej měl ztvárnit ve filmu o jeho životním příběhu.

Pozvánka od prezidenta

Pavel následně v odpovědi uvedl, že by rád se Špačkem spolupracoval. „Honza je úžasnej, proto jsem si ho taky vybral, aby mně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Petr Pavel

Sociální sítě

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější