Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: Pro zástupce Číny se u Putinova kouzelného stolu dobré místo vždycky najde

Foto: Anton Novoděrežkin, AP via ČTK
Foto: Anton Novoděrežkin, AP via ČTK

Zástupci Číny a Ruska se dnes sešli v Moskvě a potvrdili, že už nehrají o sympatie Západu. Petr Pavel zase schůzkou s ministrem práce potvrdil, že ho téma důchodů pálí. A soud okolo otravy Bečvy zase potvrzuje, že stále není jasno.

Hlavní události dne vybrala a okomentovala Adéla Karásková Skoupá, rusko-čínské namlouvání popsala Magdalena Slezáková.

Putinův stůl

Pracovní stůl Vladimira Putina má jednu neobyčejnou vlastnost: umí se zázračně roztahovat a zase smrskávat podle toho, jak šéf Kremlu ráčí. Hlavně v uplynulém roce tím na sebe už mnohokrát upoutal pozornost a stal se, nebožák, častým terčem posměváčků. Jistě jen záviděli, že sami velikost měnit neumí!

Byla to vždycky skoro na chlup stejná scéna: Dlouhý, předlouhý stůl. Na jeho významnějším konci trůní vladař Putin, následují metry holého nic a teprve pak, kdesi v širých dálkách, které málem unikají i pozornému oku kamer, se tísní Putinovi spolusedící. Tu francouzský prezident Macron, tu generální tajemník OSN Gutteres, tu ruští bankéři.

Dokonce i samotný ministr zahraničí Lavrov už byl vykázán do patřičně vzdálených míst Putinovy stolní desky. Na oficiálním kremelském snímku je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Pointa N

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější