Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Daroval otci ledvinu, chtěl být mistrem karate a bojovat s islamismem. Teď je Pavlovým klíčovým mužem

Radko Hokovský patřil k hlavním iniciátorům kandidatury Petra Pavla. Foto: Facebook
Radko Hokovský patřil k hlavním iniciátorům kandidatury Petra Pavla. Foto: Facebook

Jméno Radko Hokovský znal donedávna mimo odbornou komunitu jen málokdo. Kdo je tento nenápadný politolog, který sehrál stěžejní roli v tažení Petra Pavla na Hrad a je jeho tajemníkem?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

O politiku se devětatřicetiletý Radko Hokovský zajímal odmalička. A ve dvaceti dvou letech založil nevládní organizaci Evropské hodnoty, aby mohl své přesvědčení prosazovat veřejně.

„Nemyslím to zle, ale on jako by ani nikdy nebyl mladý,“ říká na adresu Hokovského bývalý diplomat Petr Kolář, se kterým společně plánovali Pavlovy první kroky směrem ke kandidatuře.

„Rozdovádět Radka není jen tak. Ale jako pobočník ‚jeho excelence‘, to mu sedí výborně,“ dodává a vystihuje tak charakteristiku, o které mluví i další lidé z tajemníkova okolí. Ti Hokovského popisují jako

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Petr Pavel

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější