Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vymyslela si to, hájí se Feri. Obžaloba křivé obvinění vyloučila

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Krátce před vstupem do soudní síně zveřejnil Dominik Feri jméno jedné z žen, která se před časem svěřila se svou zkušeností s dnes obžalovaným exposlancem TOP 09. Feri čelí obvinění ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. V rozhovoru s novináři ale uvedl, že jedna z dívek, jejíž případ policie odložila, si příběh vymyslela. Zmocněnkyně obětí tvrdí, že důvod odložení kauzy byl jiný. Jak se mohou oběti chránit? A co vše může obžalovaný v rámci své obhajoby zveřejnit či použít?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Dnes se nebude řešit žádná sprcha. Nebude se řešit žádný noční stolek. To jsou příběhy, které jsou pravomocně odložené. Jde-li o případ sprchy, tak to je případ slečny …,“ prohlásil Feri minulý týden před jednáním soudu, přičemž následně prozradil celé jméno ženy –⁠ jedné z těch, které před dvěma lety popisovaly své traumatizující zkušenosti s bývalým poslancem TOP 09.

Feri v rozhovoru s novináři prohlásil, že tento příběh si daná žena vymyslela. Podobně mluvil také v soudní síni, kde své tvrzení dokládal důkazy, které podle něj vyplývají ze zpráv poškozené ženy a svědeckých výpovědí. Její jméno na chodbě soudu zopakoval i po odročení hlavního líčení.

Popisovaná výpověď spadá do pětice případů, které policie v souvislosti s vyšetřováním Feriho odložila. Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala řekl, že ani v jednom z nich neměla policie podezření na křivé obvinění.

„Ani z provedené dohledové prověrky nevyplynuly

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Dominik Feri

Sexuální násilí a obtěžování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější