Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pochutnat si můžete i v keňském slumu. Musíte ale vědět, co si dát, a co ne

Mezi Keňany se velké oblibě těší tradiční nyama choma neboli grilované maso, ať už hovězí, skopové, či kozí. Foto: Adobe Stock
Mezi Keňany se velké oblibě těší tradiční nyama choma neboli grilované maso, ať už hovězí, skopové, či kozí. Foto: Adobe Stock

Keňský deník Hany Hindrákové: Se zdejší kuchyní jsem se seznamovala velmi opatrně. Zpočátku jsem se bála cokoliv pozřít a dávala přednost různým polotovarům dovezeným z mé vlasti. Později jsem se čas od času odvážila ochutnat něco místního a nakonec jsem specialitám této subsaharské země, ovlivněným svahilskou, arabskou a indickou kuchyní zcela propadla.

Protože základnou pro mé keňské aktivity bylo hlavní město Nairobi, jedla jsem ponejvíce v tamních hospůdkách. Turistickým restauracím, kde se místo keňských šilinků platí v dolarech, jsem se obloukem vyhýbala. V podnicích určených pro místní se nejenže dá dobře najíst, ale oběd pořídíte za pár drobných. Mou nejoblíbenější se stala hospůdka s plechovou střechou, nesoucí jméno Tree House Cave.

Občas jsem jedla i v chudinských čtvrtích. Zejména tehdy, když mě moji přátelé bydlící ve slumech pozvali na oběd. A musím říct, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Deník z ciziny

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější