Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Rusko chtělo ve volbách poškodit Pavla, upozorňuje vnitro. Dezinformační témata podle expertky přebírali i politici

Petr Pavel. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Petr Pavel. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Ruskou vládou kontrolované médium Sputnik o Petru Pavlovi skrze svůj telegramový účet šířilo sestříhané lživé video. Vyplývá to ze souhrnu poznatků Centra proti hybridním hrozbám ministerstva vnitra.

„Lze tak konstatovat, že v rámci českých prezidentských voleb v roce 2023 byla zaznamenána dezinformační aktivita cizí moci, zaměřená na poškození jednoho z kandidátů,“ stojí ve zprávě, kterou dnes ministerstvo zveřejnilo.

Centrum, které se věnuje hybridním hrozbám v oblasti vnitřní bezpečnosti, to zmiňuje v kontextu hojně sdíleného manipulativního videa s Petrem Pavlem. Na něm zdánlivě prohlašuje, že ČR musí vstoupit do války s Ruskou federací, ačkoliv to reálně nikdy veřejně neprohlásil.

Podle ministerstva vnitra video do digitálního prostoru poprvé nahrál

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

jakub.janda@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Dezinformace

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější