Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mynář se snažil vrátit dotaci, kvůli které ho stíhá policie. Ptal se na to Bartoše

Kancléř Vratislav Mynář. Foto: Michal Krumphanzl, ČTK
Kancléř Vratislav Mynář. Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kancléř Vratislav Mynář chtěl vrátit šestimilionovou dotaci, kterou jeho firma Clever Management v minulosti získala na dostavbu penzionu v Osvětimanech. Ministerstvo pro místní rozvoj však jeho žádost zamítlo, přestože se Mynář opakovaně připomínal přímo u ministra Ivana Bartoše (Piráti).

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Už od jara 2021 je kancléř Vratislav Mynář trestně stíhaný za údajné poškozování finančních zájmů Evropské unie. V případu jde o šestimilionovou dotaci na dostavbu penzionu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, kterou od Úřadu Regionální rady soudržnosti Střední Morava (ROP) získala Mynářova společnost Clever Management. Problém je v tom, že kancléřova společnost podle policie neuvedla v žádosti všechny údaje, a peníze proto získala neoprávněně.

Mynář vinu dlouhodobě odmítal, stejně jako případné vrácení dotace. „Já s tím nesouhlasím. Budu do poslední kapky krve bojovat, protože jsem si na sto procent jistý, že pravda je na naší straně,“ řekl v roce 2020 Seznam Zprávám.

Na přelomu loňského a tohoto roku však otočil a 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější