Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Chráněná vila na pražských Vinohradech je na prodej. Zájem o ni má zahraniční investor

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Památkově chráněná vila na pražských Vinohradech, která byla v roce 2018 bez povolení zčásti zdemolovaná, je na prodej. Cena polorozbořeného objektu je 95 milionů korun. Za více než čtyři roky se jeho stav nezměnil, zato majitelé ano – a bylo jich hned několik. Vážným zájemcem o koupi je nyní zahraniční investor.

„Jedinečná prvorepubliková, rondokubistická vila s hezkým výhledem na velkou zahradu, určená ke kompletní rekonstrukci, je situována v atraktivní rezidenční lokalitě na okraji vilové čtvrti Vinohrad,“ láká zájemce inzerát na webu SReality, který nabízí k prodeji památkově chráněnou vilu.

„Vila nabízí příležitost k vytvoření stylové soukromé nebo bytové rezidence, ale i reprezentativního sídla společnosti, ambasády nebo kliniky,“ stojí v něm dále.

Vila v ulici Na Šafránce na rozhraní pražských Vinohrad a Vršovic, jejíž část byla v roce 2018 bez povolení zdemolovaná, je na prodej za 95 milionů korun. Zájemců o koupi bylo podle realitního makléře Lukáše Stránského ze společnosti Next Reality, která prodej zajišťuje, již dvanáct.

„Většinou jsme se s nimi však zasekli na ceně. V tuto chvíli jednáme s 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější