Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kopali i do sedmiletého kluka, kvůli čemu nevíme, říká o napadení romských dětí v Lipníku jeden z rodičů

Policie se zabývá napadením dětí v Lipníku nad Bečvou. Ilustrační foto: Fotolia
Policie se zabývá napadením dětí v Lipníku nad Bečvou. Ilustrační foto: Fotolia

Poslouchali vyděšené telefonáty svých dětí, na vlastní pěst hledali útočníky, kteří je napadli. Nechtějí demonstrace na podporu, protože se obávají toho, co by v malé obci vyvolaly. Deník N mluvil s otcem jednoho z dětí, které byly v neděli odpoledne v parku v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, když je napadla neznámá dvojice.

Třináctiletá dcera Jana Mirgy měla štěstí. Když v neděli do zámeckého parku v Lipníku nad Bečvou přišli muž se ženou a začali surově bít skupinu romských dětí, povedlo se jí se dvěma kamarádkami utéct. Dalších šest dětí už takové štěstí nemělo. Podle Mirgy tři z nich utrpěly lehčí zranění a tři těžká. Podle mluvčí přerovské policie Miluše Zajícové bylo napadených dětí pět a v nemocnici ošetřovali dvě.

O incidentu v centru města se Mirga dozvěděl s malým zpožděním z telefonátu své dcery. Poté co je pár začal bít, rozutekly se děti do okolí hledat úkryt a pomoc a až po chvíli se začaly hledat a volat rodičům.

Co přesně se v neděli odpoledne v zámeckém parku stalo, není zcela jasné. Policejní vyšetřování pořád probíhá a rodiče si zatím události dokážou vysvětlit jedinou teorií. V té době podle nich byly v parku

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější