Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Tým hodí jako obětního beránka.“ Co říkají experti na odchod Babišových klíčových lidí?

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Z blízkého okolí Andreje Babiše odešli v posledních dnech hned tři důležití lidé. Po Marku Prchalovi ohlásili odchod také Vladimír Vořechovský a Tünde Bartha. Podle odborníků se expremiér může například snažit najít obětního beránka, část jeho týmu ale také mohla v prezidentské kampani narazit na hranice přijatelnosti.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Šéfa hnutí ANO opouští mluvčí Vladimír Vořechovský i šéfka jeho kampaně Tünde Bartha. S koncem ledna tým po deseti letech opustil také marketér Marek Prchal. K odchodům dochází mimo jiné poté, co v týmu vznikaly neshody kvůli vedení prezidentské kampaně. Jak popsal Deník N, tým se rozdělil na měkčí a tvrdší zastánce jejího vyznění.

Politolog Miloš Gregor z Masarykovy univerzity vidí za zmíněnými odchody dvě možné příčiny.

„Nevím, jestli se Andrej Babiš rozhodl, že utlumí svoji politickou aktivitu, a na základě toho rozpouští svůj marketingový tým. Nemusí úplně nutně skončit, ale třeba přestane být poslancem a nebude tak viditelný,“ zamýšlí se Gregor. „Anebo je to tak, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější