Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Byla média při volbě prezidenta nestranná?

Média čelí obvinění z porušení principu nestrannosti. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Média čelí obvinění z porušení principu nestrannosti. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Komentář Jana Moláčka: Andrej Babiš tvrdí, že prohrál volby, protože média podle něj fandila Petru Pavlovi. Je to pravda? Co obnáší požadavek na novinářskou nestrannost? Porušovali ho novináři před volbami? V těchto otázkách panuje zmatek, který nejen Andrej Babiš s gustem přiživuje.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Všechna média byla proti nám,“ odpověděl Andrej Babiš na otázku, proč se prezidentské volby podle něj nedaly vyhrát. Je trochu ironie, že to řekl serveru iDnes, tedy médiu, které mu patří.

Zdání, že k němu média nepřistupují férově, se poražený kandidát snaží vyvolávat dlouhodobě. Pokud něco podobného zazní od novinářů, kteří nejsou jeho zaměstnanci, s gustem to využije a vydává to za nezávislé potvrzení svého názoru. Už před volbami tak na sociálních sítích sdílel

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Názor

Volby prezidenta ČR

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější