Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Byla to euforie. Máme radost, že volby nerozdělily Česko, popisují Pavlovi dobrovolníci

Dobrovolníci z Karlovarska a středních Čech ve štábu Petra Pavla. Foto: Tomáš Linhart, Deník N
Dobrovolníci z Karlovarska a středních Čech ve štábu Petra Pavla. Foto: Tomáš Linhart, Deník N

„On ten klid a řád žije. Po dlouhé době to pro mě byla kampaň, kdy se heslo ztotožňuje s kandidátem,“ říká o Petru Pavlovi jedna z dobrovolnic, která se spolu s dalšími sešla na oslavě ve štábu nově zvoleného prezidenta. Průběh kampaně popisují jako euforii a nadšení, část z nich se ale setkala také s vyhrožováním na sociálních sítích. Jak vypadá předvolební kampaň z pohledu dobrovolníků?

Ve štábu nově zvoleného prezidenta Petra Pavla vládla v sobotu euforická atmosféra. Desítky dobrovolníků i podporovatelů vítězného kandidáta oblékly flanelové košile, k vidění byla i trika s nápisy „Pravda znovu zvítězí“, kšiltovky či trička s jednoduchým sloganem „Generál“ nebo výrazné červené větrovky, na nichž stálo „Není nám to jedno“.

„Je to neuvěřitelná nádhera,“ rozplývá se po vyhlášení výsledků prezidentských voleb padesátnice Hana Toufarová, která pro Pavla sbírala podpisy a v kampani pomáhala jako dobrovolnice v Karlových, respektive Pavlových Varech –⁠ jak stojí na cedulích, které si přinesli s dalšími lidmi.

Transparent v rukou karlovarské dobrovolnice Hany Toufarové. Foto: Tomáš Linhart, Deník N

Drtivé Pavlovo vítězství se ziskem přes 58 procent hlasů ani nečekala, jen

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Petr Pavel

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější