Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Pane Pavle, já s vámi souhlasím.“ Poslední televizní debata přinesla nečekanou harmonii

Debata prezidentských kandidátů Andreje Babiše a Petra Pavla v televizi Nova. Foto: Michal Krumphanzl, ČTK
Debata prezidentských kandidátů Andreje Babiše a Petra Pavla v televizi Nova. Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Očekávaná ostrá diskuse mezi Petrem Pavlem a Andrejem Babišem na Nově se nedostavila. Diváci mohli sledovat spíše jakýsi přátelský zápas mezi finalisty prezidentských voleb. Hlavní zprávou večera tak byla dnešní aktuální podoba šéfa ANO. Z útočného a nesmlouvavého kandidáta se pro dnešek změnil na pohodového diskutéra.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Krátce před otevřením volebních místností měli oba finalisté šanci, jak oslovit voliče. Pavel s Babišem se setkali v poslední velké televizní diskusi na TV Nova, a to na konci velmi vypjatého období mezi prvním a druhým kolem voleb.

Jestli diváci čekali opětovné tvrdé střety mezi kandidáty, museli být zklamáni. Již začátek byl až nečekaně harmonický.

Pavel debatu otevřel krátkým prohlášením, ve kterém reagoval na absurdní falešné zprávy, že zemřel. Právě tuto informaci dnes někdo začal šířit, zprávou se již zabývá policie.

Generál ve výslužbě řekl, že v probíhající kampani už toho bylo hodně nechutného. „My jsme si s panem předsedou dokázali, že se umíme konfrontovat a umíme být tvrdí. Já myslím, že to už stačilo,“ řekl Pavel s tím, že by bylo vhodné, aby

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější