Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Prima hostila klidnější debatu. Babiš si řekl o hlasy voličů SPD, od Pavla dostal nechtěný dar

Petr Pavel a Andrej Babiš v debatě na Primě. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Petr Pavel a Andrej Babiš v debatě na Primě. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Maraton předvolebních debat Petra Pavla a Andreje Babiše pokračoval duelem v televizi Prima. Na moderátorech i kandidátech bylo zjevné, že přicházet s novými otázkami i odpověďmi je už poněkud složitější, několik zapamatovatelných momentů ale debata měla. Generál ve výslužbě dal šéfovi hnutí ANO dárek, ten si opět řekl o hlasy voličů SPD.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Debata na Primě byla očekávaná nejen jako předposlední televizní duel vrcholící kampaně, ale také proto, zda Babiš zopakuje mimořádně bojovný výkon z ranní diskuse serveru Novinky.cz.

Tam si šéf hnutí ANO nechtěl nechat vzít slovo, neustále se hlásil o „jednu větu“, aby nakonec vždy mluvil jako poslední, nebo si stěžoval, že ho moderátoři údajně nenechají mluvit, a obviňoval je, že to oni kandidují na Hrad.

Diváci u televize i publikum v sále, rozdělené na Pavlův a Babišův tábor, ale byli v debatě Primy svědky přece jen poklidnější show, kterou moderátorka Terezie Tománková nepustila příliš z otěží. Oba kandidáti začali důstojným prohlášením, že chtějí být prezidenty všech občanů, a v úvodu měla diskuse vcelku kultivovaný ráz.

Jedním z pozoruhodných momentů bylo, když Petr Pavel vytáhl zpod stolku rám s obrazem a vydal se ke svému protikandidátovi. Ukázalo se, že Andreji Babišovi nese zarámovaný

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Petr Pavel

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější