Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš ukončil kontaktní kampaň, stěžuje si na výhrůžky. „Dělá ze sebe oběť,“ hodnotí politolog

Andrej Babiš na tiskovém brífinku oznámil ukončení kampaně. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Andrej Babiš na tiskovém brífinku oznámil ukončení kampaně. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Předseda hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš na tiskovém brífinku oznámil, že končí s kontaktní kampaní. Vysvětlil to stupňující se agresivitou na setkáních s občany a výhrůžkami smrtí, které prý dostává nejen on, ale i jeho rodina. „Vidím v tom snahu udělat ze sebe oběť a vyvolávat sympatie u svých příznivců,“ hodnotí tento krok politolog Miloš Gregor.

„Dnes nepojedu na setkání do Hradce Králové, kam jsem chtěl jet se svou paní. Omluvám se svým fanouškům a voličům, ale po událostech posledních dnů je chci ochránit a nedávat nikomu záminku k agresivnímu útoku proti nim ani proti mé rodině,“ řekl Babiš novinářům.

Na svém brífinku prohlásil, že mu přišel výhrůžný anonym s výhrůžkou smrtí. „Zastavme tuto agresi, nenávist. Jsou to důležité volby, ale není to přece důvod, aby někdo někomu vyhrožoval násilím, nebo dokonce smrtí,“ dodal.

Babiš se podle svých slov nyní bude soustředit pouze na mediální vystoupení. V příštích dnech ho čeká několik debat s Petrem Pavlem, společně se mají utkat na Primě, na Nově, v Českém rozhlase a také na serveru Novinky.cz. Tato debata se kvůli nemoci Petra Pavla odkládala.

Podle politologa Miloše Gregora z Masarykovy univerzity nebude mít ukončení Babišovy kontaktní kampaně reálné dopady. „Už neměl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější