Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Padají hlavy ukrajinských úředníků i ministrů. Důvodem jsou úplatky, vila i vejce

Ukrajinský voják na linii dotyku, kterou do velké invaze v únoru 2022 monitorovali i pozorovatelé OBSE. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ukrajinský voják na linii dotyku, kterou do velké invaze v únoru 2022 monitorovali i pozorovatelé OBSE. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Po měsících demonstrativní soudržnosti ukrajinské politické elity se kádry zastávající vysoké funkce daly do pohybu. Na povrch vyhřezl skandál s drahým jídlem pro vojáky i dovolená prokurátora vе Španělsku. Proti korupci zasahuje prezident Zelenskyj.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Kancelář ukrajinského prezidenta přichází o významného úředníka, šéfové několika oblastí podávají demise, náměstek ministra obrany odchází kvůli korupčnímu skandálu. Končí na Ukrajině skoro roční hájení politické elity?

Že se něco bude dít, oznámil prezident Volodymyr Zelenskyj už včera ve svém každodenním „večerníčku“. Upřesnil, že změny se dotknou „ministerstev, různých úřadů centrálního mocenského aparátu, ale i regionálních administrativ a bezpečnostních složek“.

Proč a komu kdo píše na Ukrajině výpovědi, kdo bude povýšen a komu rovnou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Ukrajina

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější