Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Stereotypy a zase stereotypy. Nová minisérie Docent je klasickou českou kriminálkou, v dobrém i zlém

Ivan Trojan a Tereza Ramba v minisérii Docent. Foto: Česká televize
Ivan Trojan a Tereza Ramba v minisérii Docent. Foto: Česká televize

Česká televize uvede 5. února první díl nové kriminální minisérie Docent. V seriálu Jiřího Stracha, pro kterého napsalo scénář již osvědčené duo Josef Mareš a Jan Malinda, se v hlavních rolích představí Ivan Trojan, Tereza Ramba nebo Ondřej Vetchý. A právě na velká jména a na obecnou popularitu kriminálního žánru u českého publika minisérie sází.

Docent Stehlík (Ivan Trojan) učí na Policejní akademii, kde se specializuje na psychologické profilování pachatelů. Jeho pracovní místo ale náhle zaniká a on je dočasně přiřazen do oddělení vražd.

Tam velí plukovník Šera (Ondřej Vetchý), kterého Stehlík před lety vyhodil od zkoušky (koho také ne) a který Stehlíkův teoretický obor neuznává. Aby mu dal své pocity dostatečně dětinsky najevo, posadí ho do kanceláře k problémové kapitánce Fousové (Tereza Ramba). A do toho začíná oddělení vyšetřovat nové vraždy.

Tvůrci scénáře Mareš a Malinda už spolupracovali na seriálu Případy 1. oddělení, v Docentovi je ale děj na rozdíl od Případů 1. oddělení fiktivní a Mareš v něm poprvé

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Seriály

Televize

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější